ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Με κοινωνικό πρόσημο ο προϋπολογισμός του 2019

Με στόχο την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας της πόλης και του πολίτη, ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2019 εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συνεχιστεί η σταθερή πορεία ανάπτυξης.

Τα οικονομικά πλεονάσματα που εξάγονται από μια ακόμα χρονιά χρηστής διαχείρισης διατίθενται εκ νέου στους Ηρακλειώτες: αφενός με την συνέχιση της στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων, αφετέρου με την παραγωγή έργου που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος σχολιάζει:

«Γνωρίζουμε όλοι μας ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οι δημότες μας και το πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην καθημερινότητά τους. Αυτή την αρχή υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και στο μέλλον».

Φοροελαφρύνσεις και δομές Υγείας – Πρόνοιας με προτεραιότητα τον Δημότη

Κορυφαία πρόβλεψη κοινωνικής υποστήριξης στον οικονομικό προγραμματισμό της νέας χρονιάς που αγγίζει όλους τους Ηρακλειώτες είναι φυσικά η νέα μείωση στα δημοτικά τέλη: κατά 10% για όλες τις οικίες και κατά 6% για όλους τους επαγγελματικούς χώρους, η οποία προστίθεται στη μείωση που ήδη από πέρυσι είχε γίνει στη δημοτική φορολογία, θυμίζουμε, 10% στα ανταποδοτικά των νοικοκυριών και 7% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Ο Δήμος Ηρακλείου επεκτείνει διαρκώς το δίχτυ προστασίας των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης με τη συμμετοχή πολιτών φορέων και οργανώσεων, παρέχοντας υποστήριξη στον τομέα της διαβίωσης, της υγείας, της φαρμακευτικής περίθαλψης, της οδοντιατρικής φροντίδας.

Έργα με κοινωνικό πρόσημο

Αξιοποιώντας τόσο ίδιους πόρους όσο και χρηματοδοτήσεις από κάθε δυνατή πηγή, αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα τεχνικών έργων με σκοπό τόσο την συμπλήρωση των βασικών υποδομών όσο και την λειτουργική αναβάθμιση καίριων σημείων της πόλης, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την αδιάκοπη συνέχισή του και στην επόμενη θητεία.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα:

• Ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός που κατασκευάζεται επί της λεωφόρου Πλαπούτα στο Παλαιό Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019, με στόχο να φιλοξενήσει από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά ακόμα περισσότερα παιδιά.

• Η ανάπλαση του Κέντρου η οποία αλλάζει την εικόνα της πόλης. Καταστήματα αναγεννιούνται με την αλλαγή της εικόνας της εμπορικής καρδιάς του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να αξιοποιούνται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Με στόχο τη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα της πόλης γίνονται και όλα τα υπόλοιπα έργα, όπως τα νέα λεωφορεία που μπαίνουν στην Δημοτική Συγκοινωνία, το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, τα χρήματα συντήρησης και ενίσχυσης του εξοπλισμού των σχολείων, η αγορά ελεύθερων χώρων για την διάθεσή τους ως χώρους αναψυχής και πολιτισμού στους πολίτες, η ολοκλήρωση του κύκλου ανακαίνισης των παιδικών χαρών της πόλης και η δημιουργία καινούργιων κ.ά.

Μεγαλώνει το δίκτυο εξυπηρέτησης για τον Δημότη

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, λειτουργεί ένα ακόμη Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Παλιό Ηράκλειο, συμμετέχοντας στο δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας αλλά και με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πληροφόρησης και ενημέρωσης, δημιουργώντας ένα ολοένα διευρυνόμενο πλαίσιο εξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών για το δημότη.

Με τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, που θα λειτουργεί από τις αρχές του νέου έτους οι Ηρακλειώτες με ένα «κλίκ» μπορούν γρήγορα, εύκολα και από την άνεση του σπιτιού τους να εκδίδουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις τα οποία χρειάζονται στην καθημερινότητά τους.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι