Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΥπουργείο Εσωτερικών

Με απόφαση Πέτσα εγκρίθηκε το μεγάλο έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ στα Γρεβενά

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε η εμπεριστατωμένη πρόταση που είχε υποβάλλει έγκαιρα ο Δήμος Γρεβενών στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, με στόχο την υλοποίηση κομβικών αναπλάσεων και ολοκληρωμένων οικιστικών αναβαθμίσεων σε πόλη και χωριά.

Το μεγάλο αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10.156.200 €, αφορά στην ανάπλαση και στην οικιστική αναβάθμιση των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Βόρειου και Νοτίου Τμήματος του Δήμου Γρεβενών και της περιοχής Βαροσίου της πόλης των Γρεβενών, υπαγόμενο στον Αξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών”.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων, περιλαμβάνει τους οικισμούς Ανθρακιάς, Αγίων Θεοδώρων, Αιμιλιανού, Δεσπότη, Ελευθεροχωρίου, Φελλίου, Αγάπης, Δοξαρά, Ελάτου, Μυρσίνης, Βατολάκκου, Ελευθέρου Α, Ελευθέρου Β, Ροδιάς, Συδένδρου, Κυρακαλής, Μεγάλου Σειρηνίου, Μικρού Σειρηνίου, Ασπροκάμπου και βεβαίως την περιοχή Βαροσίου.  

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, δήλωσε τα εξής:

«Η σπουδαία αυτή απόφαση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς στοχευμένων παρεμβάσεων του Δήμου Γρεβενών, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών μας και συμβάλλοντας παράλληλα στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Γρεβενιωτών. Η Δημοτική μας Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το εύρος του Δήμου, θα προχωρήσει με τον ίδιο ζήλο τη γρήγορη πραγματοποίηση και των υπόλοιπων τεκμηριωμένων προτάσεων που έχουμε καταθέσει στο “Αντώνης Τρίτσης”, αλλάζοντας έτσι την πόλη και τα χωριά μας. Επιπλέον, η χθεσινή υπουργική απόφαση, μάς δείχνει ότι μόνο μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να πάμε μπροστά τον τόπο μας, ευχαριστώντας θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι