ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μαξίμου: Παραδίδουμε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη χλεύη των πολιτών

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφέιο τύπου του πρωθυπουργού με την οποία επιτίθεται σε Νέα Δημακρατία και ΚΙΝΑΛ σχετικά με το ξέσπασμα του σκανδάλου Novartis.

“Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζονται τη γραμμή της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας υπουργών, εν μέσω δικαστικών εξελίξεων στο σκάνδαλο Novartis. Τώρα κατανοούν όλοι γιατί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατήγγειλε τη σπουδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών”, τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η μόνη έγνοια τους είναι τελικά να γλιτώσουν από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη Novartis, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών”, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι με “περισσό θράσος ο κύριος Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες”.

Τέλος, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου κλείνει ως εξής:

“ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κύριος Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου άμεσα”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα