FeaturedΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Μαρία Τσάλλα»: Έψαχνε σπίτι στην Πελοπόννησο η Ρωσίδα κατάσκοπος

Μπορεί να έχει φύγει από την Ελλάδα, όμως σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την δράση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Σμίρεβα, στην Ελλάδα.

Από την εκπομπή «Live News» του Mega επικοινώνησαν με αρχιτέκτονα, γνωσό της 35χρονης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η κατάσκοπος έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο, δίπλα στη θάλασσα, ενώ, μάλιστα, του είχε συστηθεί ως καθηγήτρια.

«Έψαχνε σπίτι»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς που την γνωρίσατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε μία παραλιακή ταβέρνα.

Ε: Ήταν με παρέα;

Α: Παρέα με έναν κύριο. Μας είπε: «μας αρέσει η περιοχή και θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο ή ένα σπίτι παραθαλάσσιο να κάνουμε διακοπές». Να αγοράσουν κάτι, να επενδύσουν, σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, οικόπεδο, σπίτι, παλιό. Παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία.

Ε: Σας είχε πει κόστος;

Α: Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000. (…) Δε μου είπε Ρωσίδα. Στο τέλος κάτι μου είπε, ότι είμαστε ξένοι, «μιλάτε πολύ ωραία, μπράβο, συγχαρητήρια» λέω, «ναι» λέει ότι κάνει και φροντιστήρια, ιδιαίτερα. Και η ίδια κάνει μαθήματα, καθηγητές μας είπε.

Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της

Ταξίδια πολλά και ακριβά έκανε η Ρωσίδα κατάσκοπος και όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών για να βρουν ποια ήταν τελικά η δράση της 35χρονης στην Ελλάδα και πώς αυτή συνδέεται με τις χώρες που επισκεπτόταν σε ανύποπτο χρόνο.

Αν και η πράκτορας «Μαρία Τ.» ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι έρευνες εστιάζουν και σε εκείνα που σκοπίμως απέκρυπτε, όπως το πρόσφατο ταξίδι της στην Κρήτη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, ταξίδια που εντέχνως αποσιωπήθηκαν, με τις Αρχές να ψάχνουν το γιατί, επισημάνθηκε στην εκπομπή «Live News».

Μέσα σε μια πενταετία, όσο δηλαδή βρισκόταν στη χώρα μας, η Ιρίνα Σμίρεβα ταξίδευε πολύ. Τα υπερατλαντικά ταξίδια όπως στην Βραζιλία και οι συχνές εξορμήσεις της σε Γαλλία, Σκόπια και Ιταλία, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από το μικρό εισόδημα που θα μπορούσε να έχει από μια μικρομεσαία επιχείρηση με πλεκτά στο Παγκράτι.

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε πείσει άπαντες πως είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ένα κορίτσι ντροπαλό και συνεσταλμένο που ήρθε στην Ελλάδα το 2018 για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Η κατασκευή χαρακτήρα κόστισε στο ρωσικό κράτος κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε η πράκτορας Ιρίνα να μετατραπεί στη Μαρία της διπλανής πόρτας, η οποία έμενε στο νοίκι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζάκι, ασχολούταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία αλλά ταυτόχρονα κάπως έβρισκε την άκρη και τα χρήματα να κάνει μεγάλα και κοστοβόρα ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η 35χρονη Ιρίνα ανήκει στην ελίτ των κατασκόπων. Μια γυναίκα που εκπαιδεύτηκε και στρατολογήθηκε να κάνει επάγγελμα τη μυστική κατασκοπεία, να οικειοποιείται ζωές άλλων και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ανωτέρων της ακόμα και αν αυτές επιτάσσουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις για να αλλάξουν τελείως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Τόσο η ίδια όσο και ο πράκτορας σύζυγός της που δρούσε στην Βραζιλία, φαίνεται πως έχουν επιστρέψει πίσω στη Μόσχα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured