ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μαγνησία: Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Photo by Hide Obara on Unsplash

Κάτοικοι της Μαγνησίας έλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης (7/2) μήνυμα από το «112», λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης που σημειώνεται από τα μεσάνυχτα, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Μέσω του μηνύματος καλείται ο πληθυσμός να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις του και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών.

Μάχη με τον χιονιά δίνουν Περιφέρεια και Δήμοι στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, που χιονίζει από χθες το βράδυ με αμείωτη ένταση.

Στα Χάνια το θερμόμετρο δείχνει -9 και στη Ζαγορά, όπου το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο -2 βαθμούς κελσίου.

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι πλέον ΔΕΔΔΗΕ δεν συντηρεί το δίκτυο όπως στο παρελθόν, και συνεχώς προκαλούνται ζημιές τόσο στον μεγάλο υποσταθμό, όσο και σε μικρότερους στα χωριά.

Στην περιοχή η χιονόπτωση είναι ισχυρή με το χιόνι να έχει φτάσει στους 80 πόντους. Τα προβλήματα είναι σημαντικά και στο Λαύκο, ενώ ο κεντρικός δρόμος μέχρι το Τρίκερι είναι ανοιχτός μόνο με αλυσίδες και πίσω από το εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς λόγω της χιονόπτωσης κλείνει συνεχώς.

Χωρίς ρεύμα είναι και το χωριό Δράκεια του δήμου Βόλου, ενώ υπάρχουν μικροδιακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία στη Μαγνησία.

Συνεργεία των δήμων με ιδιωτικά εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να κρατήσουν τους εσωτερικούς δρόμους καθαρούς, αλλά το χιόνι πέφτει με αμείωτη ένταση.

Τα δρομολόγια των υπεραστικών γραμμών δεν εκτελούνται προς το Πήλιο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα