ΕπικαιρότηταΚόσμος

Μ. Τσαβούσογλου: «Θα σέβεστε τη βούληση του τουρκικού λαού»

Στην κατάταξη της Τουρκίας στις μη δημοκρατικές χώρες από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρενέβη και την απέδωσε σε «σκανδαλώδη άγνοια».

Η Νάνσι Πελόζι απαντούσε στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η άρνησή του να δεσμευθεί σε μία ειρηνική μετάβαση εξουσίας εάν ο αντίπαλός του κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Τουρκία.

«Πρέπει να του υπενθυμίσουμε: «Δεν βρίσκεστε στην Βόρεια Κορέα, δεν βρίσκεστε στην Τουρκία, δεν βρίσκεστε στην Ρωσία κ. πρόεδρε. Και επίσης δεν βρίσκεστε στην Σαουδική Αραβία. Βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είμαστε δημοκρατία», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Νάσνι Πελόζι.

«Το ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία είναι η ανάρτηση της Νάνσι Πελόζι στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεδομένης της σκανδαλώδους άγνοιάς της», έγραψε στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Θα μάθετε να σέβεστε την βούληση του τουρκικού λαού».

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Close