ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Λουκέτο στο ξενοδοχείο του mr. Cocomat που “κρύβει την Ακρόπολη” – Γκρεμίζονται δυο όροφοι

Σε αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου «COCO MAT ATHENS BC» λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με το ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μακρυγιάννη, που «κρύβει την Ακρόπολη».

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι διοικούντες το «COCO MAT Athens BC» έχουν διορία τρεις μήνες να «κοντύνουν» το ξενοδοχείο, γκρεμίζοντας τους δύο τελευταίους ορόφους, το Υπουργείο Τουρισμού ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι θα προχωρήσει «άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου λόγω μερικής ανακλήσεως της οικοδομικής άδειας (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ)».

Συγκεκριμένα όπως ενημερώνει το υπουργείο, κατόπιν ενημέρωσης, του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου τουριστικών καταλυμάτων Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής) από τον Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, η υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στις κατά νόμο ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου, (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ).

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υπόθεση το Υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμό 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Επιπροσθέτως, με το από 21/4/2023 έγγραφό της, η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής απέστειλε προς το ξενοδοχείο κλήση σε παροχή εξηγήσεων προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είχε επέλθει μεταβολή των στοιχείων γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος στο πληροφοριακό σύστημα notify business κατόπιν της μεταβολής στην υπ’ αριθμόν 15/2017 άδεια δόμησής του, και δόθηκαν οι σχετικές εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα