ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Λουκέτο» 60 ημερών σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι

Θύμα των νέων μέτρων για την πανδημία φαίνεται να έπεσε ένα νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν πελάτες χωρίς πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί «λουκέτο» 60 ημερών, καθώς βρέθηκε υπότροπο για τρίτη φορά.

Την είδηση αποκάλυψε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με τον διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη, να προσθέτει ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους, καθώς η βάση δεδομένων που διαμοιράζονται όλοι οι φορείς που τους διεξάγουν, τους δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να έχουν το πλήρες ιστορικό για κάθε ΑΦΜ για τους τελευταίους 18 μήνες.

«Με τα tablets και τα smartphones που διαθέτουμε, έχουμε τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από την αρχή που έχει επιβάλλει το πρόστιμο, να βλέπουμε το ιστορικό και αυτό μας βοηθάει σε δύο πράγματα. Πρώτον στον σχεδιασμό των ελέγχων ώστε να μην κουράζουμε τους ελεγχόμενους και δεύτερον να αποφασίζουμε το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε περίπτωση δεύτερης ή τρίτης υποτροπής», τόνισε.

Τέλος, όπως ανέφερε, το σύστημα δείχνει ευαίσθητες δομές, γηροκομεία, προνοιακές δομές, όπου από τον Σεπτέμβριο διενεργούνται έλεγχοι για να βεβαιωθούν οι αρχές ότι τηρούνται τα μέτρα.

Μαζικοί έλεγχοι παντού

Από σαρωτικούς ελέγχους σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων στα καταστήματα, με τον κ. Μπίνη να κάνει λόγο για συμμόρφωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης από πελάτες και επιχειρηματίες.

«Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με τα νέα μέτρα είχε αποτέλεσμα. Οι έλεγχοι που έγιναν το μεσημέρι σε εμπορικούς δρόμους, καταστήματα, mall, που μπήκαν τώρα σε αυτή τη διαδικασία, έδειξαν ότι υπάρχει συμμόρφωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και οι πελάτες που σέβονται τον υγιή επιχειρηματία έδειχναν τα πιστοποιητικά τους χωρίς προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα