ΕπικαιρότηταΠολιτική

Λοβέρδος για τηλεοπτικές άδειες: Έχω ένα τόνο SMS από τον Παππά στον Καλογρίτσα

Photo by: Facebook @andreas.loverdos.50

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα, μιλώντας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας έχει ένα… «τόνο» από SMS από τον Νίκο Παππά.

«Είναι το έκτο sms που καταθέτει ο πελάτης μου, τα άλλα πέντε τα είχε καταθέσει στην Επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής και είναι ήδη στη δικογραφία.

Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό, το έκτο, κι έχω άλλα 200», τόνισε ο κ. Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 για τα οποία σημείωσε ότι δεν θα τα παρουσιάσει ποτέ, γιατί «σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι πολιτικός είμαι δικηγόρος, και κάνω αυτά που είναι να κάνω με κριτήριο τις εντολές του πελάτη μου».

«Μιλάω σχηματικά. Έχω έναν τόμο, μικρό τόμο, όλα τα μηνύματα, όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων».

Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να αποκαλύψει τι προκύπτει από το περιεχόμενο των συνομιλιών όπως και να απαντήσει στο ερώτημα εάν αποστολέας είναι μόνο ο Νίκος Παππάς.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι στην κρίση του κ. Καλογρίτσα εάν αυτά τα μηνύματα θα «βγούνε» εξηγώντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να τα απαιτήσει ο εισαγγελέας παρά το γεγονός ότι το αναφέρει δημόσια.

Υπογράμμισε δε πως η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή, επιμένει σε όσα ανέφερε στην κατάθεσή της, και ότι η μήνυση που κατατέθηκε από τον κ. Παππά είναι απολύτως απαράδεκτη γιατί η ίδια ουδέποτε τον κατηγόρησε ότι πήρε χρήματα.

Ειδικό Δικαστήριο: Το sms Καλογρίτσα στον Παππά «καίει» τον πρώην υπουργό

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Ειδικό Δικαστήριο, στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 με κατηγορούμενους τον υπουργό Επικρατείας επί ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά και τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Σημείο αιχμής αποτέλεσε ένα sms το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά σήμερα, η πλευρά του κατηγορούμενου επιχειρηματία. Με το μήνυμα αυτό ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα, καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Τι έγραφε το SMS που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Καλογρίτσας

Σε αυτό φαίνεται πως οι Σαββίδης, Κουρής και Μάρης φέρονται να είχαν συμφωνήσει να συμμετέχουν στην μετοχική σύνθεση του υπό διαμόρφωση καναλιού. Επιπλέον συνδέεται η κατάθεση της γραμματέας Καλογρίτσα, με τις επιδιώξεις που υποστηρίζει η πλευρά του επιχειρηματία πως είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως, δε, τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος, αυτό το μήνυμα αποτελεί απόδειξη της σύμπραξης του Ν. Παππά με τον Χρ. Καλογρίτσα, αλλά και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Θυμίζουμε πως μήνυση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες, σε βάρος της κυρίας Διαμαντή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Law And Order, λαμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος του επιχειρηματία είπε για το επίμαχο μήνυμα. «Είναι ένα καινούργιο sms που εστάλη στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2, του ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή».

Η κ. Διαμαντή η οποία υπήρξε γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα επί σειρά ετών και όπως είπε την περασμένη εβδομάδα στο ειδικό δικαστήριο, «υπήρχαν και άλλα χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα».

«Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από το Νίκο Παππά. Στο μήνυμα αυτό αναφέρεται “Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30» σημειώνει η υπεράσπιση Καλογρίτσα, που υποστηρίζει πως στο μήνυμα ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνέθετε την μετοχική σύνθεση του νέου καναλιού.

«Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς. Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπάθεια να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογριτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη» συνέχισε ο συνήγορος.

Για «παραμύθια» κάνει λόγο η υπεράσπιση Παππά στο ειδικό δικαστήριο

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του κ. Παππά έκανε λόγο για «παραμύθια» και ανάφερε: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας»

«Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%» σημείωσε η υπεράσπιση.

«Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή» κατέληξε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα