ΕπικαιρότηταΠολιτική

Λοβέρδος: Εάν είχα εκλεγεί εγώ, το ΚΙΝΑΛ θα υπερδιπλασίαζε τα ποσοστά του

«Αν ήμουν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θα υπερδιπλασίαζα τα ποσοστά του κόμματος, θα το πήγαινα στο 18 με 20%» δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος και διεκδικητής της προεδρίας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 είπε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε να δείτε, έχουμε δύο (σ.σ. εθνικές) εκλογές, είναι επικίνδυνες. Μας δίνει ο λαός μια ευκαιρία, θα την πάρουμε; Εξαρτάται από τον πρόεδρο. Εγώ είχα πει ότι αν είμαι πρόεδρος, υπόσχομαι υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας ή θα φύγω. Θα παραμερίσω να πάει κάποιος άλλος, να το πάει πιο καλά. Έχετε ακούσει κανέναν άλλον να το λέει αυτό; Δεν έχετε ακούσει. Τώρα μου λέτε εμένα που δεν εκλέχτηκα, που δεν με επέλεξαν οι πολίτες, τι θα γίνει αν δεν… Ξέρω εγώ τι θα γίνει; Εγώ αν πάντως ήμουνα, θα το πήγαινα για 18-20%».

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε «γραμμή» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον α’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αυτό το γνώριζε, και του το έλεγαν όλοι οι δημοσιογράφοι, και μάλιστα το «καλωσόριζε».

«Και στις εκλογές της ΝΔ πήγαν οι δικοί μας»

Αναφορικά με την επισήμανση ότι στις εκλογές όμως προσήλθαν και τον ψήφισαν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν ήρθαν, όπως είδατε και όπως φάνηκε, δεν ήρθαν, σποραδικά μπορεί κάποιες συμπάθειες και εκτιμήσεις που έχω ατομικά, ναι, οργανωμένα δεν ήρθαν. Εκείνοι (σ.σ. εννοεί του ΣΥΡΙΖΑ), έρχονταν οργανωμένοι, σε συγκεκριμένες ώρες, το πρωί, το απόγευμα, τους βλέπανε οι αντιπρόσωποί μας στις κάλπες. Οργανωμένοι όμως. Ήρθαν συντονισμένα. Από τη δική μου πλευρά, φυσικά υπήρχαν γιατί εγώ έχω εκτίμηση, στο χώρο του Κέντρου- ήρθαν και από τη ΝΔ κάποιοι, φαντάζομαι γιατί αυτές είναι οι επιδιώξεις που έχουν όλα τα κόμματα, όταν κάνουμε ανοιχτές εκλογές. Και στις εκλογές της ΝΔ πήγαν οι δικοί μας, είναι γνωστά πράγματα αυτά, αλλά άλλο αυτό, άλλο το οργανωμένο, το μεθοδευμένο. Το περίμενα, το είχα καλοδεχτεί, δεν διαμαρτύρομαι γι’ αυτό».

Παράλληλα, ερωτηθείς αν έγινε συζήτηση με το Νίκο Ανδρουλάκη να τεθεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε περίπτωση που ο κ. Ανδρουλάκης κερδίσει στον β’ γύρο των εκλογών, ο κ. Λοβερδος ήταν κατηγορηματικός: «Τίποτα δεν συζήτησα, και μάλιστα το έγραψα και στην ανακοίνωσή μου. Ο κ. Παπανδρέου μου τηλεφώνησε τρεις φορές και μιλήσαμε. Ο κ. Ανδρουλάκης μου τηλεφώνησε μία φορά, τη μέρα που έκανα την ανακοίνωσή μου, αλλά δεν το σήκωσα το τηλέφωνο, γιατί είχα κάνει την επιλογή μου και είχα συζητήσει με τους συνεργάτες μου, δεν ήθελα να υπάρχει καν η υποψία συναλλαγής, και τον πήρα τηλέφωνο όταν πια είχε δημοσιευτεί η ανακοίνωσή μου».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα