PlusΕπικαιρότητα

Λαβράκι στον φούρνο με ντομάτα

Το λαβράκι, είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι, που μαγειρεύεται εκτός των άλλων και στον φούρνο.

Ιδανικό για οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, είναι υγιεινό και τρώγεται με μεγάλη ευχαρίστηση ακόμα και από τα παιδιά…

Συνοδεύεται ιδανικά με ζεστό ψωμί, τυρί φέτα, και ένα ποτηράκι ελαφρύ λευκό κρασί.

 

ΥΛΙΚΑ   

4 λαβράκια

1 κιλό κρεμμύδια

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους, σαν κονκασέ

1 πιπεριά

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1, 5 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με κρασί μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει και αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα λαβράκια και το νερό.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώνουμε τα ψάρια στο ταψί μας και ρίχνουμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.

Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

 

Καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus