ΔήμοιΔήμος Διονύσου

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στον Διόνυσο

Ο Δήμος Διονύσου, ευαισθητοποιημένος στην εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, συμμετέχει στην 6η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η δράση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και καλεί να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι τοπικοί φορείς και οι Σύλλογοι (Αιμοδοσίας, Γονέων και Κηδεμόνων, Αθλητικοί, Πολιτιστικοί κ.ά.) και όλοι οι πολίτες.

Η 2η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Διονύσου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 9:30 π.μ. και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί ανεξάρτητα αν είναι ή όχι εθελοντής αιμοδότης.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες και τους συλλόγους να συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία και σημειώνει σχετικά:

«Στον Δήμο Διονύσου στηρίζουμε έμπρακτα την εθελοντική προσφορά και συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια που έχει στόχο, χρόνο με τον χρόνο, να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών.

Η συμμετοχή όλων μας στη 2η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Διονύσου – 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και ανθρωπισμού για την ύψιστη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Η Φλόγα Αγάπης της Λαμπαδηδρομίας έρχεται στον Δήμο Διονύσου και θα περάσει από Διόνυσο, Ροδόπολη, Σταμάτα, Δροσιά, Άνοιξη, Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να προωθήσει τις πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Υποδοχή Φλόγας – Τελετή αφής – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας

9:30 π.μ. Αρχαιολογικός Χώρος Διονύσου

Στον αρχαιολογικό χώρο Διονύσου στην ΔΕ Διονύσου θα γίνει υποδοχή και τελετή αφής της φλόγας Αγάπης και στη συνέχεια δρομείς – μαραθωνοδρόμοι θα διανύσουν ως επικεφαλής της πομπής όλη την απόσταση μεταφέροντας την σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Παράλληλα όσοι Σύλλογοι, Φορείς και πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να τη συνοδεύσουν για όση απόσταση θελήσουν.

Τερματισμός Λαμπαδηδρομίας – Τελετή λήξης

1:30 μ.μ. Πάρκο σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Στεφάνου

Ομιλίες, Βραβεύσεις Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, απονομή Αναμνηστικών

Διαδρομή

• Αφετηρία Λαμπαδηδρομίας

• Διόνυσος, Βωμός Διονύσου, οδός Βωμού Διονύσου, δεξιά Λεωφ. Διονύσου, δεξιά Λεωφ. Μητρ. Κυδωνιών Γρηγορίου, συνέχεια επί της οδού Διονύσου

• Ροδόπολη, αριστερά Αγ. Ιωάννου,αριστερά δεξιά Κολοκοτρώνη, αριστερά 25ηςΜαρτίου, πλατεία 25ης Μαρτίου, δεξιά Λεωφ. Ροδοπόλεως, δεξιά Λεωφ. Δροσιάς Σταμάτας

• Σταμάτα, ευθεία πλ. Σταμάτας,συνέχεια προς Δροσιά, Λεωφ. Δροσιάς Σταμάτας

• Δροσιά, πλατεία Δροσιάς, δεξιά Λεωφ. Μαραθώνος

• Άνοιξη, δεξιά Λεωφ. Αθ. Χαλκίδος, αριστερά πλατεία Άνοιξης, ευθεία Λεωφ. Ανοίξεως Σταμάτας, δεξιά Λεωφ. Μαραθώνος, ευθεία Χελμού, ευθεία Λεωφ. Κρυονερίου

• Κρυονέρι, πλατεία Μικράς Ασίας, συνέχεια προς Άγιο Στέφανο, ευθεία Λεωφ. Κρυονερίου

• Άγιος Στέφανος, ευθεία Χελμού, αριστερά Ηρ. Πολυτεχνείου, Πάρκο σιδηροδρομικού σταθμού Αγ. Στεφάνου

• Τερματισμός Λαμπαδηδρομίας

Η συνολική απόσταση διαδρομής είναι περίπου 16 χιλιόμετρα και θα διανυθεί με γρήγορο περπάτημα. Στους συμμετέχοντες επίσης θα διανεμηθούν δωρεάν (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων) τα μπλουζάκια της λαμπαδηδρομίας.

Η πιο σπουδαία εθελοντική πράξη ήταν, είναι και θα είναι πάντα η εθελοντική αιμοδοσία. Η δωρεά αίματος αποτελεί την προσφορά του πιο πολύτιμου και αναντικατάστατου αγαθού, για το οποίο μοναδική πηγή είναι ο άνθρωπος και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για τον άνθρωπο.

Δηλώσεις Συμμετοχής

  • Εντύπως στη Δ.Ε. Άνοιξης, Κανάρη 3, υπεύθυνη Κέλλυ Σαββοπούλου
  • Ηλεκτρονικώς στο email aimodosiadd@dionysos.gr

Πληροφορίες: 213-2139811

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι