ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ “μονομαχούν” για την παρακολούθηση Φλώρου

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν ενδείξεις και για μαύρο χρήμα.

Ειδικότερα, στις νέες αποκαλύψεις προβαίνει η κυριακάτικη εφημερίδα Documento, η οποία σύμφωνα με το αυριανό της πρωτοσέλιδο, δημοσιεύει στοιχεία από την έκθεση της ΕΥΠ που αφορούν στην παρακολούθηση του στόχου 519c, ο οποίος ήταν ο κ. Φλώρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εμφανίζεται να έχει αγοράσει σπίτι αξίας 600.000 ευρώ με «μαύρο» χρήμα.

Στην έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου, έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα». Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όχι μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά συγκέντρωνε στοιχεία και για την προσωπική του ζωή.

Ταυτόχρονα, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται ότι οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Σε συνομιλία του, μάλιστα, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει.

Ηδη από από το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν: «παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για “λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου»;

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν πήρε δημόσια θέση για όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Παραλλήλως, σε τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όχι μόνο δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις, αλλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έκανε για πρώτη φορά τοποθέτηση, καθώς με ανακοίνωση το Σάββατο, έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τις εκθέσεις της ΕΥΠ, χωρίς όμως να σταθεί στο περιεχόμενο της παρακολούθησης.

ΣΥΡΙΖΑ

Μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με την έκθεση για τον στόχο «519c», δηλαδή τον Κωνσταντίνο Φλώρο, δήλωσε έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα- αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού.

Ομως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες:

Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα