ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Προεκλογική, καθυστερημένη και ανεπαρκής η ανακοίνωση

«Προεκλογική, καθυστερημένη και ανεπαρκή», χαρακτήρισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρόκειται καθαρά για προεκλογική ανακοίνωση η αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση που είναι καθυστερημένη και μικρή και έχει ήδη εξανεμιστεί.

Ο κατώτατος μισθός έχει χάσει 19% της αγοραστικής του δύναμης, ενώ από σήμερα, αρχή της χρονιάς, θα υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις 20% στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Το διπλό πρόβλημα στη χώρα μας είναι η συνεχής αύξηση της ακρίβειας, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και οι χαμηλοί μισθοί».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πρόταση και δέσμευση μας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η θέσπιση ενός μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό για τους μισθούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και, ταυτόχρονα, η αναγκαία μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα η Ισπανία».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα