ΕπικαιρότηταΚόσμος

Κρατούσε τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των πελατών του και έκανε αγορές!

Ο πωλητής ενός καταστήματος στην Ιαπωνία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την φωτογραφική του μνήμη για να απομνημονεύσει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών πάνω από 1.300 πελατών και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσε για να κάνει διαδικτυακές αγορές!

Ο 34χρονος πωλητής Σουσούμου Γιουσούκε Τανιγκούτσι, σύμφωνα με την αστυνομία του Τόκιο, όσο κρατούσε την κάρτα του πελάτη για να πληρώσει, απομνημόνευε τον 16-ψήφιο αριθμό των καρτών, το όνομα του κατόχου, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας και την ημερομηνία λήξης. Στη συνέχεια τα σημείωνε σε ένα τετράδιο και χρησιμοποιούσε τις κάρτες για να κάνει διαδικτυακές αγορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είχε υποκλέψει τα στοιχεία των καρτών 1.300 ανθρώπων, ενώ κάποια τα πράγματα που αγόραζε στη συνέχεια τα μεταπωλούσε για να πληρώνει το ενοίκιό του και άλλους λογαριασμούς.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του εντοπίζοντας το σημείο που γινόταν η παράδοση των προϊόντων, δηλαδή το σπίτι του Τανιγκούτσι.

Αν και η ύπαρξη της φωτογραφικής μνήμης δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά, θεωρείται ότι ο Νικολά Τέσλα και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι μπορούσαν να απομνημονεύουν τοπία και στοιχεία που έβλεπαν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα