ΕπικαιρότηταΚόσμος

Κρατούμενοι στη Βραζιλία θα φτιάξουν ιατρικές μάσκες

Κρατούμενοι φυλακών στην πολιτεία του Σάο Πάολο στη νοτιοανατολική Βραζιλία θα κατασκευάσουν 320.000 μάσκες προστασίας από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ζοάο Ντόρια.

«Θα έχουμε μια παραγωγή 26.000 μασκών ημερησίως ακολουθώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, και αυτό θα κοστίσει 0,80 ρεάλ (σχεδόν 0,15 του ευρώ)», εξήγησε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κατασκευή των μασκών αναμένεται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα και στο εγχείρημα αυτό θα λάβουν μέρος 200 κρατούμενοι των πέντε φυλακών της πλουσιότερης και πολυπληθέστερης πολιτείας της Βραζιλίας.

Το Σάο Πάολο είναι επίσης η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης από τον Covid-19 στη χώρα, με 30 από τους 34 θανάτους που έχουν καταγραφεί και σχεδόν το 40% των 1.891 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί. Όσο η πανδημία κερδίζει έδαφος, η Βραζιλία όπως πολλές χώρες στον κόσμο παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες προστασίας και αντιβακτηριδιακά τζελ.

Η πολιτεία του Σάο Πάολο μπήκε σε καραντίνα επίσημα την Τρίτη, με το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν πωλούν «είδη πρώτης ανάγκης» αλλά τα περιοριστικά μέτρα είναι λιγότερα αυστηρά σε σχέση με εκείνα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη ή την γειτονική Αργεντινή.

Close