ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κοζάνη: Τραγωδία με 55χρονο που πνίγηκε τρώγοντας μηλόπιτα

Ενα κομμάτι μηλόπιτα στάθηκε μοιραίο για 55χρονο, αφού καθώς τη δοκίμασε, ένα κομμάτι τού έφραξε τον λαιμό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανασάνει και τελικά να χάσει τη ζωή του.

Ο 55χρονος Περικλής Καρυπίδης που ζούσε σε χωριό της Κοζάνης, πέρασε από το σπίτι του αδερφού του να τον επισκεφτεί, ο οποίος του πρότεινε να τον κεράσει λίγο από το γλυκό.

Πήρε μαζί του για το σπίτι τη μηλόπιτα, αλλά στη διαδρομή θέλησε να δοκιμάσει το γλυκό, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο άτυχος 55χρονος έπεσε στο έδαφος και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή του. Η κόρη του καταγγέλλει πως πέρασαν τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων κανένα δεν τον βοήθησε.

«Πήγε να δει τον θείο μου. Ο θείος μου του έδωσε μηλόπιτα και στον δρόμο μάλλον την έφαγε και πνίγηκε και ο πνιγμός έφερε την ανακοπή, πνευμονική εμβολή και επειδή έπεσε κάτω, ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά», είπε η κόρη του θύματος.

«Ενας γείτονας ειδοποίησε τον θείο μου, ο οποίος του έκανε ΚΑΡΠΑ, συνήλθε, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο πάνω από 15 λεπτά. Αν ο γείτονας έκανε ίσως ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου, αν κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου… Πέρασαν από το σημείο τουλάχιστον τρεις χωριανοί».

«O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά. Επρεπε η ΚΑΡΠΑ να γίνει νωρίτερα», ανέφερε συντετριμμένη η κόρη του θύματος,

Και πρόσθεσε: «Περισσότερο σκέφτομαι την αδερφή μου που είναι 16 χρόνων και τη μητέρα μου».

Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αδερφό του και έδειχνε σημάδια ενθαρρυντικά, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, όπου και αφαιρέθηκε το κομμάτι της μηλόπιτας και αμέσως διασωληνώθηκε.

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν το κομμάτι γλυκού στον λαιμό. Οι γιατροί τον περιποιήθηκαν στο Μαμάτσειο, έπεσαν πάνω του. Πήγε, έκατσε έξι μέρες στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τα ίδια έκαναν και εκεί, τον επισκέφτηκα τελευταία μέρα, του είπα ότι θα φροντίζω την οικογένειά του, όπως έκανα όλα τα χρόνια», λέει η αδερφή του 55χρονου.

Σημειώνεται ότι από τις 29 Οκτωβρίου ο άτυχος άνδρας έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και πριν από δυο ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή.

Τραγική ειρωνεία, ότι εκείνη τη μέρα θα γιόρταζε την επέτειο γάμου με τη γυναίκα του, ενώ πριν από έναν μήνα μάλιστα, πάντρεψε την κόρη του.

«Εγώ παντρεύτηκα στις 8 Οκτωβρίου. Ημασταν μαζί στον γάμο ωραία και καλά, περάσαμε ωραία στον γάμο τον δικό μου. Μετά, στις 29 Οκτωβρίου, είχαν επέτειο η μαμά και ο μπαμπάς, ήταν μία χαρά. Ηταν αγαθός, δεν ήθελε ποτέ το κακό κανενός. Πάρα πολύ αγαθή και καλή ψυχή».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα