ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σωματείο των Εργαζομένων.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε πως «βρισκόμαστε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, σε περιοδεία που έχει ξεκινήσει το Κόμμα μας ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με τα ανησυχητικά κρούσματα της πανδημίας και βεβαίως με τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, που κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική».

«Αυτή την ώρα», συνέχισε, «πολλά στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και συζητούν με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου, και να ενημερωθούμε πληρέστερα, αλλά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν, δυο χρόνια τώρα -όπως και πριν, όπως θα δίνουν συνεχώς- μια τιτάνια μάχη, με μεγάλη αυτοθυσία και με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, σε μόνιμο προσωπικό, σε δυνατότητες για να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Γνωστοποίησε, επίσης, πως «το ΚΚΕ ήδη έχει προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί και βεβαίως, μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, γενικότερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση «κατά πόσο τα μέτρα την ελληνικής κυβέρνησης βοηθούν στην ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας κι αν καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται», ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, σαν συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες και ότι «τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού. Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και δεν παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα».

«Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά στην εκστρατεία ενημέρωσης και στις κινητοποιήσεις»

«Πρέπει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του ελληνικού λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ’ ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό πολλών κατηγοριών -και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα παιδιά, στα σχολεία, τις σχολές, στο στρατό, στα στρατευμένα νιάτα- όπου αλλού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και όπου δυστυχώς, με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

Απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ, χωρίς να κινδυνολογεί, θα βρίσκεται μπροστά σε αυτή την εκστρατεία και ενημέρωσης του λαού και κινητοποίησης και διεκδίκησης συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ζήτημα που αφορά την περιοχή της Λιβαδειάς, για τα ακίνητα της Κρύας, για το οποίο του έστειλαν υπόμνημα 48 φορείς, λέγοντας ότι «απαιτείται δωρεάν παραχώρηση, εδώ και τώρα, στη Δημοτική Αρχή της Λιβαδειάς από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, για πολιτιστική χρήση και χωρίς να πληρώνει χρήμα ο Δήμος, που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει ο λαός της Λιβαδειάς, μέσω των τελών και των φορολογικών βαρών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα