ΕπικαιρότηταΚόσμος

Κούρδισσα μαχήτρια: Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε

«Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε» είναι το μήνυμα των Κούρδων της ΒΑ Συρίας για την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» μέσω της Κούρδισσας μαχήτριας Ντελάλ.

H μαχήτρια που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τον Δημήτρη Πανόπουλο, κάνει λόγο για απόπειρα εθνοκάθαρσης των Κούρδων από τις τουρκικές δυνάμεις.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ροζάβα είναι άσχημη» τονίζει η Ντελάλ.

Ροζάβα αποκαλούν οι Κούρδοι το αυτόνομο κράτος που έχουν ανακηρύξει στη Βόρεια Συρία.

«Το Αφρίν μάς έδειξε ότι η γενναιότητα και το κουράγιο δεν αρκούν για να κερδίσεις ένα πόλεμο όπως κάναμε με το ISIS. Μέλη του YPJ πέθαναν πολεμώντας το ΙΚ για να είμαστε ασφαλείς. Τώρα πεθαίνουμε για να σώσουμε τον κόσμο» δηλώνει η μαχήτρια.

Σύμφωνα με τη Ντελάλ, η αντίδραση του YPJ μπορεί να είναι ένα πράγμα. Να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις αδελφές του.

«Στόχος της Τουρκίας είναι η κουρδική εθνοκάθαρση. Το Άφριν μας έδειξε ότι η Τουρκία μπορεί να βομβαρδίζει μέχρι να τους σκοτώσει όλους και να τρομοκρατεί τους πολίτες για να φύγουν από τα σπίτια τους. Θέλουμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε ένα νέο Αφρίν, αλλά η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην εθνοκάθαρση των Κούρδων» σημειώνει.

Σημειώνεται ότι το YPJ (Women’s Protection Units) έχει σήμερα πάνω από 20.000 μαχήτριες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν ή κωδικοποιημένη ονομασία αποστολής Κλάδος Ελαίας (Olive Branch) ξεκίνησε στη Βορειοδυτική Συρία με σκοπό την μείωση μελλοντικού κινδύνου «τρομοκρατικών» πράξεων των Κούρδων σύμφωνα με την Άγκυρα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα