ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κούγιας: Ίσως αναλάβω τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως θα αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε τον άνδρα της ΕΛΑΣ «φτωχό, εξαιρετικό και καλοκάγαθο».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «η οικογένεια του αστυνομικού και συνδικαλιστικοί αστυνομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης μου ζήτησαν να αναλάβω την υπεράσπισή του μαζί με έναν συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη. Ως συνήθως ζήτησα να διαβάσω τη δικογραφία και να μιλήσω με τον κατηγορούμενο. Αν οι προϋποθέσεις με ικανοποιούν, θα αποφασίσω αν θα τον αναλάβω».

Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά συναδέλφων του, που μιλούν για την υπόθεση στα κανάλια, χαρακτηρίζοντάς τους «κλαρινογραμπρούς».

«Θέλω να παρακαλέσω κάποιους κλαρινογαμπρούς συνάδελφούς μου που εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση και μιλούν χωρίς να έχουν διαβάσει τη δικογραφία, να είναι πολύ προσεκτικοί, εκτός βέβαια αν έχουν πολιτικές βλέψεις και θέλουν να τους μάθει η κοινωνία και διαλέγουν τέτοιες πιασάρικες υποθέσεις», τόνισε και ευχήθηκε να γίνει καλά ο ανήλικος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα