PlusΕπικαιρότητα

Κυριακάτικο τραπέζι / Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Αγαπημένο πιάτο, που αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο και θα ενθουσιαστείτε!

Σε πολλές ελληνικές οικογένειες είναι το φαγητό της Κυριακής, όταν κάθονται όλοι γύρω από το τραπέζι.

Αγαπημένη συνήθεια!

 

YΛIKA

1½ κιλό κοτόπουλο καψαλισμένο και κομμένο σε μερίδες

500 γραμμάρια χυλοπίτες

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας

1 κιλό κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

Κίτρινα τυριά τριμμένα

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε σε χαμηλή φωτιά το λάδι, τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο και ανακατεύετε συνέχεια για περίπου 10 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το κρασί, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Bάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα νερό για να βράσετε τις χυλοπίτες (χωρίς πολύ νερό, για να μη λασπώσουν).

Mόλις βράσει το νερό, ρίχνετε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τις αφήνετε να βράσουν.

Mόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αφήνετε και αυτό να πάρει μια βράση και σβήνετε τη φωτιά.

Το φαγητό σας είναι ετοιμο!

Το σερβίρετε, ρίχνοντας από πάνω τριμμένα τυριά της επιλογής σας.

 

Καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus