ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κόντρα Τσίπρα – Γεραπετρίτη στη Βουλή – Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Ενταση προκλήθηκε στην Βουλή αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολα συνέβησαν αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του τέως πρωθυπουργού, όταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ανεβαίνοντας στο βήμα, είπε στον κ. Τσίπρα «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε», απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι η επίμαχη φράση αποτέλεσε και αιχμηρή απάντηση στο αίτημα που κατέθεσε λίγα λεπτά πριν ο κ. Τσίπρας, για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Επί σχεδόν πέντε λεπτά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φώναζαν ομαδικά «ντροπή», «είσαι γελοίος», ζητώντας με τον τρόπο αυτό από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει.

Στο σημείο εκείνο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Τότε έλαβε τον λόγο από το έδρανό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και  απευθυνόμενος προς τον κ. Γεραπετρίτη, είπε ότι για πρώτη φορά παρεμβάλλονται δύο υπουργοί μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να τον ακούσει.

«Eρχεστε να απαντήσετε σε εμένα. Δεν είστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ. Δεν είστε ούτε καν εκλεγμένος. Oταν πάρετε την ψήφο, να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κάτι ακόμα, γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση. Δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να σας ακούσω, ούτε να σας απαντήσω, θα ακούσω τον αρχηγό σας. Εσείς, που ήσασταν αυτός που δηλώσατε ότι και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε, το ίδιο αποτέλεσμα θα υπήρχε, είστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης, του υπενθύμισε ότι είναι βουλευτής Επικρατείας. “Είναι προσβλητικό για το Κοινοβούλιο αυτό που είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό. Η μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι προσβολή προς τους βουλευτές Επικρατείας. Ας την απευθύνει και στους δικούς του βουλευτές”.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη και σημείωσε ότι  τα τελευταία χρόνια είθισται να παρεμβάλλονται δύο υπουργοί μεταξύ των ομιλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε φορά που παρενέβησαν συνολικά τέσσερις υπουργοί.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα