Σκληρή αντιπαράθεση μαίνεται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων και με αιχμή του δόρατος τη φορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος, χαιρετίζοντας την αποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα της ανάγκης για την κοστολόγηση του προγράμματος του κόμματός του, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει επισήμως το πρόγραμμά του με όλα τα δημοσιονομικά μέτρα, σε κάθε λεπτομέρεια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε να ποσοτικοποιηθούν εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επιπροσθέτως, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην ξεχάσει να καταθέσει το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόσθεσε μετά την ποσοτικοποίηση που έκανε στη ΔΕΘ, όπως και των αυξήσεων των δαπανών που προτείνει στην Υγεία και στην Παιδεία».
Και το πιο σημαντικό, συμπλήρωσε δηκτικά ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις αυξήσεις φόρων που προτείνει σε κάθε τους λεπτομέρεια.
Μάλιστα σε υψηλούς τόνους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει πού θα βρει τα 83 δισεκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας.
«Και αν έχει οποιαδήποτε απορία για την ποσοτικοποίηση κάποιων από τα μέτρα μας, ας μας το επισημάνει και ευχαρίστως θα ζητήσουμε να πιστοποιηθεί εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους», υπογράμμισε περαιτέρω.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σηκώσει γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κοστολόγηση των προγραμμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.
«Μας έλεγαν ότι το πρόγραμμα μας είναι υπερκοστολογημενο και δεν μπορεί να βγει. Κοστίζει 40, 50, 80 δις ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης μας κάλεσε να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αν έχει τα κότσια, ας πάμε μαζί, να μας κοστολογήσει», σημείωσε από το Χαϊδάρι, ο Αλέξης Τσίπρας.
Εθεσε όμως και μια προϋπόθεση. «Την επόμενη μέρα δεν θα το βάλει στα πόδια, θα πάμε σε debate για το πρόγραμμα», τόνισε στη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως αγαπούν την υπερφορολόγηση και ότι στα προγράμματά τους έχουν κρυφή ατζέντα.