Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΠεριφέρειες

Κομοτηνή: Συνάντηση με τον Χανς-Γιοάκιμ Φούχτελ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τον εντεταλμένο της κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς-Γιοάκιμ Φούχτελ.

Στη συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και αναζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, η οργάνωση συναντήσεων ανάμεσα σε Γερμανούς και Ελληνες επιχειρηματίες με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και η δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστήματος γερμανικής τράπεζας στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να στηρίξει τις επενδύσεις στην περιοχή.

Ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στην Κομοτηνή Σταμάτη Κουρούδη και από μία ομάδα Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων.

 

Προτεινόμενα