ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κολωνός: «Η μητέρα της 12χρονης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας»

Για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της μητέρας της ανήλικης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψαν το αίτημά της κατηγορουμένης για μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου έκρινε πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας στο «Χαμογέλα και Πάλι!», τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Πράγματι έχει απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης κατά πλειοψηφία, ανάμεσα σε 3 δικαστές, η μία δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, και μάλιστα έφερε ένα βούλευμα 40 σελίδων που εξηγούσε του λόγους που έπρεπε να αποφυλακιστεί. Παρόλα αυτά κατά πλειοψηφία δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Εμείς όταν μας δοθεί η δυνατότητα με βάση τον νόμο θα υποβάλουμε νέο αίτημα για την αποφυλάκιση. Έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό, μου είπε ότι είναι σε τραγική κατάσταση και εκείνη και τα παιδιά της», σχολίασε ο κ. Λύτρας.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποβάλουμε νέο αίτημα για την αποφυλάκισή της. Θεωρείται ύποπτη τελέσεως νέων αδικημάτων, ωστόσο δεν το θεωρώ λογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα