ΕπικαιρότηταΠεριφέρειεςΠολιτική

«Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις Περιφέρειες

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει ξεχωριστή σημασία στην περιφερειακή διοίκηση. Θα δώσει μεγάλη μάχη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές για να στηρίξει άξιους υποψηφίους με γνώμονα την εμπειρία, τις γνώσεις και την όρεξή τους για δουλειά. Θα είμαστε δίπλα στους καλύτερους».

Ετοιμος να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την ομάδα των υποψήφιων περιφερειαρχών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αρτα και Πρέβεζα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε καθαρά την οδό της «γαλάζιας» στήριξης στους έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στην κάλπη.

«Μιας και βρίσκομαι εδώ στην Ηπειρο, μπορώ να πω ότι έχω εξαιρετική γνώμη για τον Αλέκο Καχριμάνη. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ επιτυχημένος περιφερειάρχης. Θα τον στηρίξουμε και πάλι. Οπως θα στηρίξουμε και όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα έξι πρόσωπα που θα κληθούν να ριχτούν στη μάχη της κάλπης να είναι οι:

• Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία

• Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία

• Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

• Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

• Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ηπειρο

• Γιώργος Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες«κλειδωμένες» πρέπει να θεωρούνται τέσσερις ακόμα υποψηφιότητες.

Πρόκειται για:

• Τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Αττικής

• Τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου

• Την πρώην ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα, η οποία θα διεκδικήσει την εκλογή της στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

• Τον νυν αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

«Στις Περιφέρειες έχουμε πει, επειδή είναι εργαλεία, τα οποία υλοποιούν αναπτυξιακή πολιτική, ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε, με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες γίνεται. Θα ανακοινώσουμε εντός των επόμενων δέκα ημερών τις οριστικές μας επιλογές», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το βλέμμα των «γαλάζιων» να εστιάζει πλέον στα κλειδιά της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: capital.gr

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα