ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της αστυνομίας στη δομή της Καλαμάτας

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έφοδος έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί και οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν την έρευνα στις εγκαταστάσεις της δομής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δομή φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα είναι χωρίς άδεια λειτουργίας. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε, ύστερα από επικοινωνία που έγινε μαζί του, και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Υπενθυμίζεται πως η δομή στην Καλαμάτα αποτελεί δωρεά της οικογένειας Καρέλια.

Έρευνα έγινε και στη δομή της Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο από κλιμάκιο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου. Η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα