ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Αλλαγή τώρα στο Ασφαλιστικό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το Ασφαλιστικό.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που το Κίνημα Αλλαγής είχε εκφράσει για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, για το μεγάλο χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ νέων και παλιών συνταξιούχων σε βάρος των νέων, για τα μεγάλα προβλήματα και τις αδικίες που δημιουργούσε το νέο πλαίσιο εισφορών, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, για τις μεγάλες μειώσεις στις  κυρίες και επικουρικές συντάξεις, στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας κλπ.

Μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας, με τις οποίες ξηλώνεται ο βασικός κορμός του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου το οποίο ψήφισε και εφάρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, καθίσταται πλέον αναγκαία η αναμόρφωση του ασφαλιστικού σε μια νέα βάση, με δίκαιους και σταθερούς κανόνες, που θεραπεύουν αδικίες και διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας.

Το Κίνημα Αλλαγή έχει επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει και θα υποστηρίξει και πάλι.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν σήμερα, ότι εάν είχαν εφαρμοστεί οι όλες οι μεταρρυθμίσεις που εμείς είχαμε προωθήσει την πρώτη περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα τη διετία 2009-2011, με τις αναγκαίες κάθε φορά προσαρμογές, σήμερα τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα ήταν πολύ μικρότερα και οι συντάξεις αρκετά μεγαλύτερες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα