ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΚΙΝΑΛ: Τα μέτρα για τα σχολεία θα πρέπει να επαναξιολογηθούν

Υπέρ των ανοικτών σχολείων αλλά «με ασφάλεια για όλους» τάσσεται το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων από τις 10 του μηνός.

Ειδικότερα, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει πως «απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και το πολιτικό κόστος, η θέση μας είναι σταθερή: ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα.

Αφουγκραζόμαστε όμως και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθούν».

Για το λόγο αυτό το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προτείνει:

  • Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των κρουσμάτων (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.
  • Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  • Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση
  • Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Να αναληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  • Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κλπ
  • Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

«Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα