ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνη απόφαση για την εκπροσώπηση του κόμματος

Με ομόφωνη απόφαση και όπως αναμενόταν ενωτικό πνεύμα, λειτούργησε  στην σημερινή της συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Σε μία συνεδρίαση χωρίς διαφωνίες, καθορίστηκε το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη και τον γραμματέα Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι δύο πρώτοι θα εκπροσωπούν το ΚΙΝ.ΑΛ. στις πολιτικές διαδικασίες. όπως η Ολομέλεια της Βουλής και τυχόν εξεταστικές επιτροπές, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα έχει το διοικητικό κομμάτι και θα εκπροσωπεί το κόμμα στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, «μετά από συνεννόηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και στο ενωτικό και συλλογικό πνεύμα λειτουργίας για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 η 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου προέδρου έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και την απόλυτη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Ετσι κατέθεσε την πρόταση «να ανατεθεί με τη σημερινή μας απόφαση ως κυρίαρχο οργάνου στον γραμματέα της Κ.Ο η θεσμική εκπροσώπηση της στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η εκπροσώπηση της σε εκδηλώσεις και τα θέματα προσωπικού και συνεργατών».

Επίσης, να ανατεθεί «στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. σε της Εξεταστικές» και άλλες πολιτικές διεργασίες, ενώ οι Τομείς Κοινοβουλευτικής Εργασίας, θα παραμείνουν ως έχουν.

Παραλλήλως, ανέφερε ότι οποιοδήποτε θέμα προκύψει, θα αντιμετωπίζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους σε συνεργασία με τους βουλευτές.

Διευκρινίστηκε ότι σε περίπτωση που το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα μπορεί να συγκληθεί σε συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα