ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Κικίλιας: Η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 20%

«Η νησιωτικότητα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό», δήλωσε από τη Ρόδο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination- Strategy & Implementation Plan” που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Oμιλο TUI, παρουσιάστηκε η στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μετασχηματισμού του νησιού, σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

«Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και οφείλουμε να την κάνουμε πιο βιώσιμο προορισμό», είπε ο υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει 26 δράσεις μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με την υλοποίησ;h του «ανοίγεται ένας νέος δρόμος και ότι ο ίδιος θα είναι στρατιώτης στην προσπάθεια αυτή».

Υπογράμμισε ακόμα ότι η ισχυρή οικονομία της χώρας είναι ο τουρισμός και ανέφερε ότι φέτος θα έχουμε 20% αύξηση στην τουριστική κίνηση και ασφαλώς επιμήκυνση της σεζόν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα