ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

ΚΕΔΕ: Ζήτημα δημοκρατίας και λογικής να ανοίξουν όλα τα σχολεία

Αντίθετη με τις καταλήψεις ως διαμαρτυρία των μαθητών για τις συνθήκες εκπαίδευσης στα σχολεία εν μέσω νέας έξαρσης του κοροναϊού είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Αυτό προέκυψε μέσω τοποθέτησης του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε πως «είναι ζήτημα Δημοκρατίας και λογικής να ανοίξουν όλα τα σχολεία».

«Μας βρίσκει αντίθετους γιατί κανέναν δεν ωφελεί το κλειστό δημόσιο σχολείο. Τα κλειστά σχολεία εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση κι αναπαραγάγουν ανισότητες σε βάρος των παιδιών που είναι λιγότερο ευνοημένα, μορφωτικά και οικονομικά. Στερούν ευκαιρίες και μεγαλώνουν το μορφωτικό χάσμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι «οι δήμοι, σε όλη τη χώρα, δώσαμε αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρουμε από την πλευρά μας να είναι όλα έτοιμα, προκειμένου να ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία μας, σε συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας».

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, πράγματι, προβλήματα. Η Αυτοδιοίκηση τα γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για να διασφαλίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στα παιδιά των τοπικών μας κοινωνιών τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη γνώση σε σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές», πρόσθεσε.

«Τα προβλήματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν σήμερα, ούτε μπορούν να λυθούν μέσα σε λίγες μέρες. Και σίγουρα δεν θα επιλυθούν με τις καταλήψεις, ούτε μπορούν οι καταλήψεις να αποτελούν ευκαιρία μικροκομματικής αντιπαράθεσης κι εκμετάλλευσης, σε βάρος των παιδιών και της γνώσης», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ