ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Καθηγητής Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία

Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία μετά και την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα εξετάζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”… Εχουμε ξεφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

“Σε μια Δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή”, τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας ότι “δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνεις στο μαγαζί μου”.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες, γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους», ήταν η έκκληση του καθηγητή Πνευμονολογίας.

Οπως είπε για την επίθεση, δεν ήταν ο ίδιος που ζήτησε από τον εστιάτορα να γίνουν οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, αλλά ένας συνάδελφός του.

«Ημασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ενας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά πήγε στο τραπέζι τους, όπου και τους έδιωξε κακήν κακώς, πιθανότατα ο γιος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», ανέφερε για την επίθεση ο κ. Βασιλακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό.

«Τι νομίζεις, ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν;, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε ότι εάν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη από τον καθηγητή, εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Το ρεπορτάζ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλακόπουλος κατήγγειλε πως το βράδυ του Σαββάτου δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα, επειδή συνάδελφός του από την παρέα του, ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι με την ευκαιρία Ιατρικού Συνεδρίου, βρέθηκε μαζί με 2025 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

Οπως είπε στο MEGA, «μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» είπε συγκεκριμένα προκαλώντας σοκ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί ότι δέχθηκε την επίθεση -ειδικά εφ’ όσον δεν ζήτησε εκείνος να γίνουν έλεγχοι- και απάντησε «επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο και επειδή είμαι υπέρ του εμβολιασμού σθεναρά».

Οπως είπε, έχοντας προσωπική εμπειρία, σε πολλά μαγαζιά «δεν κάνουν ελέγχους ούτε στο 10% των πελατών»…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα