ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κάθειρξη 7 χρόνων στον τεχνικό ορθοπαιδικό απο το Λασίθι για την ασέλγεια στην ανήλικη

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο τεχνικός ορθοπαιδικός που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου κοριτσιού.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει σάλο πανελληνίωςενώ σε βάρος του ακολούθησαν καταγγελίες και από άλλες κοπέλες, που υποστηρίζουν ότι βίωσαν στα χέρια του έναν εφιάλτη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης  ον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά χρόνων.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, κάνει λόγο για σκευωρία και μάλιστα έχει προχωρήσει σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, εμμένοντας πεισματικά στην αθωότητά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, μεθαύριο Δευτέρα καλείται να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Ηρακλείου, για τις καταγγελίες που ακολούθησαν της δημοσιοποίησης της υπόθεσης με το 12χρονο κορίτσι.

Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από άλλα νεαρά κορίτσια, που οδήγησαν στον σχηματισμό δεύτερης δικογραφίας.

Για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου μετά από αρκετές αναβολές, ο τεχνικός ορθοπαιδικός (τα στοιχεία του είχαν δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη) δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, γεγονός που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και των πρακτικών της δίκης και να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση στο παρελθόν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού μιας 18χρονης φοιτήτριας, όμως με την πλειοψηφία των ενόρκων, στον δεύτερο βαθμό αθωώθηκε.

Η υπόθεση της 12χρονης αφορά χρονικά την περίοδο από τον Ιούλιο έως κα τον Αύγουστο του 2015.

Καταγγέλθηκε ότι το κορίτσι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων, καθώς ο τεχνικός ορθοπεδικός φέρεται να της έκλεισε τα μάτια, λέγοντας της ότι θα της βάλει στο στόμα ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, ωστόσο αντί γι’ αυτό, ασέλγησε σε βάρος της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στο Λασίθι, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Επειτα από την ολοκλήρωση αυτής της εξαντλητικής διαδικασίας, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής υποστήριξαν:

«Μετά από μία πολύμηνη διαδικασία και παρά την στοχευμένη προσπάθεια του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης να αποπροσανατολίσουν το δικαστήριο, να συσκοτίσουν και να προβάλλουν προσχώματα στην αναζήτηση της αλήθειας, το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, δεχόμενο καθ’ ολοκληρίαν τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υποστήριξης, της κατηγορίας ότι προσπάθησε με χαλκευμένα στοιχεία να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δίκης».

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Close