ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Καταγγελίες 13 μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που όπως λένε συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από καταγγελίες γονέων σύμφωνα με το makthes.gr.

Μαθητές κάνουν λόγο για πολλά περιστατικά παρενόχλησης προς μαθήτριες, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι έβλεπαν πολλές φορές την απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή στις συμμαθήτριές τους!

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία για το συγκεκριμένο σχολείο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με αστυνομικές πηγές να διευκρινίζουν ότι δεν αποκλείεται να έχει ενημερωθεί απευθείας ο Εισαγγελέας και να διαταχθεί σε δεύτερο χρόνο έρευνα.

Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, μαθητές ανήρτησαν στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα