ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στο φως οι διάλογοι του Κέντρου Επιχειρήσεων με τις ομάδες ΔΙΑΣ

Αποκλειστικές πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τους διαλόγους που είχαν μέσω ασυρμάτων οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ και τις οποίες παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega σήμερα, σχετικά με την υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα.

Αρχικά οι αστυνομικοί ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ αναφέρουν και την πορεία του στους δρόμους.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο.

Κέντρο ΕΛΑΣΣυνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα.

Κέντρο ΕΛΑΣΣταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Αλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει πως έχει μείνει πίσω και ότι δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Εχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Εχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ(που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣΣας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Οπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.

Ενα περιστατικό με ιδιαίτερη σημασία

Ενα άγνωστο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έναν μήνα περίπου, φαίνεται ότι σχετίζεται με τον λόγο που οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έλαβαν εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων, να μην προβούν σε καταδίωξη.

Οπως μετέδωσε το MEGA, στην περιοχή του Αιγάλεω είχε σημειωθεί μια ακόμα καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν ο καταδιωκόμενος που σε εκείνη την περίπτωση ήταν ένα δίκυκλο όχημα, έχασε τον έλεγχο, έπεσε και έχασε τη ζωή του.

Την επόμενη ημέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου ένα μήνυμα εστάλη στους αστυνομικούς το οποίο ανέφερε το εξής: «Με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσικλετιστή που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς, δεν θα ενεργούνται καταδιώξεις αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα το Κέντρο της Αμεσης Δράσης».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα