Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

«Καρατομείται» ο δήμαρχος Ιάσμου που απέλυσε υπαλλήλους σαν «γκιουλενιστές»

«Καρατομείται» ο μουσουλμάνος δήμαρχος Ιάσμου στη Ροδόπη, Μουμίν Οντέρ, ο οποίος λειτουργούσε ως εντολοδόχος του καθεστώτος Ερντογάν στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, διότι δεν παύεται κάθε μέρα ένας δήμαρχος».

Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ιάσμου, έχει μπει στο στόχαστρο της Πολιτείας εδώ και αρκετές εβδομάδες, διότι λέγεται ότι λειτουργούσε ως «ενεργούμενο» του Ερντογάν και σε θέματα λειτουργίας του Δήμου του.

Πώς βρέθηκε στο στόχαστρο ο δήμαρχος Ιάσμου

Συγκεκριμένα ο κ. Οντέρ φέρεται να «ξήλωσε» τους αντιδημάρχους του, επικαλούμενος λόγους… «εθνικής ασφάλειας», ενώ τους αποκάλεσε και «γκιουλενιστές».

Για τον ίδιο λόγο, «ξήλωσε» επίσης επικεφαλής των υπηρεσιών του Δήμου και δεν ανανέωσε και τις συμβάσεις εργαζομένων του δήμου Ιάσμου. Όσους υπαλλήλους δεν μπορούσε να πειράξει, γιατί ήταν μόνιμοι, τους επιφύλαξε πειθαρχικές διώξεις.

Όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δεν τα άφησε να πέσουν κάτω, ζήτησε αναφορά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία ήταν καταπέλτης. Πλέον ο Οντέρ βαίνει προς παύση και η υπόθεσή του πάει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να εκπέσει οριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι