ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Καπλάνης – Μπαλάφας για ΒΙΟΧΡΩΜ και Κτηματολόγιο

Σε συνέχεια των συναντήσεών του με κυβερνητικούς παράγοντες, για σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα.

Μεταξύ άλλων, τα κύρια ζητήματα που ο δήμαρχος έθεσε ως επείγοντα στο τραπέζι της συνάντησης με τον υφυπουργό ήταν η αξιοποίηση της έκτασης των 40 στρεμμάτων του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΧΡΩΜ για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και ευρύτερα τη Δυτικής Αθήνας.

Επίσης, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση ρύθμιση του δανείου της αγοράς της έκτασης στη ΒΙΟΧΡΩΜ, με μεταφορά του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ευνοϊκούς όρους για τον Δήμο.

Ακόμη τόνισε ιδιαίτερα την «απαράδεκτη κατάσταση», που έχει προκύψει από την διαδικασία εφαρμογής του Κτηματολογίου, «όπου το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί περιουσίες δημοτών μας που τις κατέχουν νόμιμα όπως και περιουσία που ανήκει στο Δήμο μας» και ζήτησε να ληφθούν άμεσες αποφάσεις από το Υπουργείο, «ώστε να λάβει τέλος αυτή η στρέβλωση και να σταματήσει η απίστευτη ταλαιπωρία των εμπλεκόμενων».

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τον δήμαρχο και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει συστηματική δουλειά για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση και αντιμετώπισή τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι