ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Κάντε κλικ στη στοργή και «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο»!

Είστε από αυτούς που σταματάτε στον δρόμο για να κανακέψετε τους μικρούς τετράποδους περαστικούς της Αθήνας;

Θα θέλατε να είχατε έναν από αυτούς στο σπίτι αλλά ακόμη δεν το έχετε πάρει απόφαση;

Ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, υπενθυμίζει το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και σας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Κάνε click στη στοργή» – Ένας από αυτούς μπορεί σύντομα να αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειάς σας!

Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Αθηναίων.

Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υπεύθυνη υιοθεσία, σας περιμένουν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο ή χωρίς!

Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους.

Εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικοί συμπεριφοράς θα είναι εκεί για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων που αναζητούν μια οικογένεια, να λύσουν τις απορίες σας σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία, να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν είστε έτοιμοι να αποκτήσετε σκύλο και να επιλέξετε τον κατάλληλο.

Όλοι μαζί θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε παιχνίδια, να μάθετε πώς θα κρατάτε υγιή τα κατοικίδιά σας, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί, ενώ τα μικρά παιδιά θα μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή κοντά τους.

Και δεν ξεχνάμε: η βόλτα είναι βασικό δικαίωμα για τους σκύλους μας αλλά κάνει καλό και σε εμάς!

Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, αποτελεί διαρκή μέριμνα του Δήμου Αθηναίων.

Ενδεικτικά, το 2017 το Τμήμα Αστικής Πανίδας περισυνέλεξε πεντακόσιους σαράντα (540) αδέσποτους σκύλους, από τους οποίους οι τετρακόσιοι τέσσερις (404) δεν ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (278) στειρώθηκαν και τριακόσιοι τριάντα οκτώ (338) περιθάλφθηκαν.

Οι τριακόσιοι ενενήντα τέσσερις (394) σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ εκατόν σαράντα δύο (142) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια.

Αντίστοιχα, περισυλλέχθηκαν διακόσιες δέκα (210) αδέσποτες γάτες, από τις οποίες οι εκατόν εξήντα οκτώ (168) δεν ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, οι εκατόν πενήντα (150) στειρώθηκαν, ενώ εξήντα μία (61) περιθάλφθηκαν.

Οι εκατόν ενενήντα οκτώ (198) γάτες επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ τέσσερις (4) βρήκαν, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια.

Ο Δήμος Αθηναίων, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα ζώα, εντείνει τις δράσεις για τη φροντίδα τους, σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η βοήθειά όλων είναι πολύτιμη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να προσέλθετε στα γραφεία του Τμήματος Αστικής Πανίδας στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 47, 1ος όροφος), τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3239201, -202 και fax 210-3310397, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 09:00 έως 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί πάντα το δικαίωμα επικοινωνίας με τον ανάδοχο και ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής του υιοθετημένου ζώου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι