ΔήμοιΔήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

«Κανένας δεν μπορεί να αιφνιδιάζει την Αυτοδιοίκηση»

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Χωρίς κανένας να μπει στον κόπο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τα θεσμοθετημένα όργανά του για τα θέματα Παιδείας και εντελώς αιφνιδιαστικά, πληροφορήθηκα και εγώ και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την τελική πράξη κατάργησης του τμήματος Γραφικών Τεχνών στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας.

Αιφνιδιαστικά, εν μία νυκτί, το ΠΥΣΔΕ Πειραιά αποφάσισε την μεταφορά των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών.

Είχαν προηγηθεί:

• Το κλείσιμο και η κατάργηση ειδικοτήτων και το φαινόμενο να μπουν σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικοί το 2013.

• Η επαναφορά των ειδικοτήτων το 2015.

• Η εγγραφή λιγότερων μαθητών από παλαιότερα, όπως ήταν λογικό επακόλουθο του διετούς κλεισίματος.

• Η μεταφορά κάποιων από αυτούς σε άλλες ειδικότητες για λόγους που δεν γνωρίζω αλλά θα άξιζε διερεύνησης.

• Η «φυσιολογική» μεταφορά και αντίστοιχων καθηγητών.

Είχε προηγηθεί εν ολίγοις μία μεθόδευση που κορύφωσή της ήταν και το τυπικό κλείσιμο του τμήματος με την μεταφορά και των οργανικών θέσεων.

Ας τα πούμε όπως έχουν τα πράγματα χωρίς συγκαλύψεις:

• Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο πλήττεται η Τεχνική Εκπαίδευση στον Δήμο μας.

• Ζητάω και πιστεύω ότι το ίδιο θα ζητήσει και η Δημοτική Αρχή, την αναθεώρηση της απόφασης με την επαναλειτουργία του τμήματος και την επιστροφή των οργανικών θέσεων.

• Πρέπει όλοι να γνωρίζουν καλά ότι ο Δήμος δεν είναι βαθμίδα εξουσίας στον οποίο καταφεύγουμε όταν απλά θέλουμε κάτι, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ ότι πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα, να έχει λόγο για τα πάντα που συμβαίνουν στην πόλη, άποψη πριν από οποιαδήποτε απόφαση και ασφαλώς για τα θέματα Παιδείας. Κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την άποψη του Δήμου.

• Θεωρώ ότι με τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, τροφοδοτείται η ανασφάλεια και ο φόβος και για άλλες ειδικότητες και για άλλους εκπαιδευτικούς.

• Συνταυτίζομαι πλήρως με την απόφαση-διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Πειραιά για το συγκεκριμένο θέμα.

• Θεωρώ ότι ο Δήμος έχει χρέος να διαμαρτυρηθεί προς όσους ψήφισαν αυτή την απόφαση και να συζητήσει με την ΕΛΜΕ Πειραιά για παραπέρα ενέργειες.

• Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου και την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να καταλήξουν σε θέση και απόφαση.

ΥΓ: Το θέμα το έθεσα στις 25/05/2017 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα με πρόταση ψηφίσματος. Ο Δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί πρώτα μιας και δεν γνώριζε όπως είπε το θέμα και να το συζητήσουμε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Δεν είχα λόγο να επιμείνω και να μην σεβαστώ την θέση του Δημάρχου, δεν ήθελα όμως και να χάσω προσωπικά ούτε μία ημέρα για να διαμαρτυρηθώ. Ελπίζω να το κάνει και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Παιδείας και η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι