Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Καμπάνια ενημέρωσης για τις Πολιτικές Ευρωπαϊκής Συνοχής

Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης για τιςπολτικές ευρωπαϊκής συνοχής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων.

«Επενδύουμε στον άνθρωποΚοινωνικές δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά», ήταν το αντικείμενο μίας εξαιρετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στην οποία συμμετείχαν οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και απευθύνονται σε ευάλωτες, ευπαθείς και λοιπές ομάδες πληθυσμού.

Φυσικά, στόχος τους είναι η κοινωνική ένταξη, η παροχή ίσως ευκαιριών για όλους και η πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικές υπηρεσίες.

Εκπροσωπώντας την ΠΙΝ, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνική Μέριμνα, ΑλληλεγγύηΕθελοντισμός και Απασχόληση) Αλέκος Μιχαλάςαναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις στρατηγικές της ΠΙΝ και την επιτυχία της να καταφέρει από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο την παράταση χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών στο Ιόνιο.

Επεκτείνονται οι δράσεις των δομών και η χρηματοδότησή τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εχουν μείνει εκτός οι δομές των κοινωνικών φαρμακείων των συσσιτίων και των παντοπωλείων, όπου καταβάλλουμε και για αυτές τις δομές προσπάθειες.

Τα αποτελέσματα όλων των προσπαθειών μας τα βλέπουν και τα ζουν ιδιαίτερα οι συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα.

Αυτοί είναι άλλωστε οι αποδέκτες όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας που σε συνεργασία η Περιφέρεια, η Διαχειριστική Αρχή, οι Δήμοι και οι φορείς, υλοποιούν, προ όφελος όλων αυτών των ομάδων.

Για πρώτη φορά υπάρχουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Κέντρα Κοινότητας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Είμαστε από τις λίγες Περιφέρειες που κατάφεραν να έχουν Κέντρα Κοινότητας σε Περιφερειακό Δήμο κάτω των 10.000 κατοίκων, όπως είναι η Ιθάκη.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοπορία για την Περιφέρειά μας που θα τη συνεχίσουμε”, επεσήμανε ο κ. Μιχαλάς.

Και προσέθεσε ότι «οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια και με άλλα προγράμματα κοινωνικής ωφελείας, που είναι ενταγμένα στην κοινωνική στρατηγική της ΠΙΝ”.

Παραλλήλως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου, πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των δράσεων των δομών με περίπτερα (stand) και υλικό από τη δραστηριότητά τους.

 

 

Προτεινόμενα