ΕπικαιρότηταΚόσμος

Καμερούν: Τραγωδία σε τροχαίο με λεωφορείο με τουλάχιστον 14 νεκρούς

Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών δεκάδων την Τρίτη στο ανατολικό Καμερούν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Μεταφορών και ιατρικής πηγής.

«Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 14 νεκρούς, από τους οποίους είναι επτά άνδρες, έξι γυναίκες και ένα 10χρονο παιδί», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Καμερούν Ζαν Ερνέστ Μασένα Νγκάλε Μπίμπεχε, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται «έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τροχαίο σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο ύψος της τοποθεσίας Λομ, ένα χωριό που βρίσκεται στο ανατολικό Καμερούν, σε έναν οδικό άξονα που συνδέει τις πόλεις Γκαρούα – Μπουλάι και Νγκαουντερέ, στην περιφέρεια Ανταμάουα. Το όχημα «μεταφοράς ανθρώπων ανατράπηκε δύο φορές διαδοχικά βγαίνοντας από τη λωρίδα κυκλοφορίας», διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών.

Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Γκαρούα – Μπουλάι, επεσήμανε.

Συνολικά «68 άνθρωποι είναι θύματα του τροχαίου αυτού, από τους οποίους οι 64 έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε πηγή του νοσοκομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει εάν όλα τα θύματα επέβαιναν στο λεωφορείο.

“Ο οριστικός απολογισμός θα ανακοινωθεί στο τέλος της έρευνας”, δήλωσε ο υπουργός.

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους του Καμερούν, δηλαδή περισσότεροι από 30 νεκροί ανά 100.000 κατοίκους, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Αφρική, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ, 2018).

Οι αριθμοί αυτοί είναι τουλάχιστον επταπλάσιοι σε σχέση με τα στοιχεία των αρχών για τα θύματα των τροχαίων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία αξιωματούχου του υπουργείου Μεταφορών του Καμερούν που δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2022, 963 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα το 2021.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα