Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Καιρός: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για το κύμα κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, καθώς και εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στην περιοχή του Μεσολογγίου λόγω της κακοκαιρίας, που πλημμύρισε πρόσφατα, και αποφασίστηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Συζητήθηκαν επίσης αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν στις ευρύτερες περιοχές Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, ενώ έγινε μια συνολική αποτίμηση της επικινδυνότητας συγκεκριμένων σημείων όπου εξαιτίας κακοτεχνιών, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκαν, επίσης, παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπ. Υποδομών θα ενισχύσει την Περιφ. Δ. Μακεδονίας για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ...