ΔήμοιΔήμος Χαλανδρίου

K. Ζαχαριάδης: Αντιπλημμυρικά έργα παντού για βιώσιμο και ασφαλές μέλλον

Συνάντηση με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο είχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία Βόρειου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας.

Στον απόηχο των έντονων καιρικών φαινομένων της προηγούμενη βδομάδας που έπληξαν το λεκανοπέδιο Αττικής, κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου έκανε εκτενή και αναλυτική ενημέρωση  τόσο για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Χαλανδρίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής κατά την περίοδο 2017-2019 και από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το 2019-2021.

Ο Σίμος Ρούσσος ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για την επίλυση του ζητήματος της μετεγκατάστασης του οικισμού των Ρομά που υπάρχει στην περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Η ενημέρωση εμπεριείχε επίσης και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος με ίδιους πόρους, αλλά και την αναγκαία συνδρομή της Περιφέρειας και της Κεντρικής Διοίκησης.

Παραλλήλως, συζητήθηκε η πορεία της πολεοδομικής μελέτης ένταξης της περιοχής «Πεύκου Πολίτη» ως μια θετική εξέλιξη που επιλύει μια χρόνια εκκρεμότητα, εκκρεμεί η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ.

Εξερχόμενος ο Κώστας Ζαχαριάδης, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής: «Η πρόσφατη κακοκαιρία Μπάλλος μας έδειξε για άλλη μια φορά ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι μια πιο πυκνή πραγματικότητα σε σχέση με το παρελθόν.

Οι σύγχρονες πόλεις πρέπει εγκαίρως να προετοιμαστούν ώστε να είναι ανθεκτικές και λειτουργικές σε ακραία και μη ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Χαλάνδρι, μαζί και με άλλους Δήμους στην Αττική κάνει τη θετική διαφορά, αθόρυβα επένδυσε σε αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία την κρίσιμη στιγμή δούλεψαν και άμβλυναν τα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν άλλες γειτονίες της εγγύτερης περιοχής.

Ας γίνει το Χαλάνδρι ένα παράδειγμα, ώστε τέτοιου τύπου έργα να καλύψουν την συνολική έκταση του Δήμου και να βρουν μιμητές σε όλη την Αττική, σε όλη την Επικράτεια.

Η κλιματική αποσταθεροποίηση μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας ώστε να σχεδιάσουμε τις πόλεις μας και τις δημόσιες υποδομές μας ξανά, για ένα βιώσιμο, ανθεκτικό και ασφαλές μέλλον».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι