ΕπικαιρότηταΠολιτική

Κώστας Σημίτης: Αρθρο με ψήφο εμπιστοσύνης στον Ανδρουλάκη

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Νίκο Ανδρουλάκη και τις θέσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για τα προβλήματα σε οικονομία, υγεία, ενεργειακή κρίση και κοινωνική κατοικία, δίνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

Ο Κώστας Σημίτης, με άρθρο – παρέμβασή του, χαιρέτισε την αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική γραμμή που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζοντας τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός στο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και δίνει τα εύσημα στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστική η κατακλείδα του άρθρου Σημίτη:

«Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Αναφέρονται π.χ. στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας.

Οσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας, έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση.

Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια

Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας, υγείας, τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από τα κείμενα αυτά, προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος.

Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ένα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα