Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Κ. Περιστέρη: Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη πρέπει να γίνει επισκέψιμος

Για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο μνημείο της Αμφίπολης έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η αναφορά της έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης «Το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη» που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Ρακκά.

«Eίναι ένα μνημείο που το αγαπάω και που προσπαθούμε τώρα με όλους τους τρόπους να μπορέσουμε αυτό το μνημείο να το κάνουμε επισκέψιμο κάποια στιγμή, γιατί έχει μείνει εδώ και αρκετό διάστημα στην αφάνεια», είπε η κυρία Περιστέρη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά προγράμματα. Με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα έχουν ξεκινήσει ήδη, υπάρχει χρηματοδότηση. Υπάρχουν προβλήματα εκ μέρους του υπουργείου στην υλοποίηση του έργου.

Κατεβαίνω υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να αγωνιστώ για τον τύμβο Καστά, να μπορέσουμε να το συντηρήσουμε, να το στερεώσουμε, να το αναστηλώσουμε, και να μπορέσουμε να φέρουμε όλο τον κόσμο, να γίνει επισκέψιμο.

Oταν γίνει επισκέψιμο, αυτόματα μετά θα μπορεί να μπει και στην UNESCO», είπε η κυρία Περιστέρη.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είναι σημαντικό και θα δώσει ανάπτυξη, όχι μόνο στην πολιτιστική ζωή του τόπου αλλά γενικότερα. Είναι πλούτος για την Ελλάδα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και με το μνημείο αυτό θα πάει μπροστά η Ελλάδα».

Close