ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ιταλία: Αυξημένα τα κρούσματα γρίπης – Έως τώρα καταγράφηκαν 2,5 εκατ. μολύνσεις

Photo by ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images

Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν μολυνθεί έως τώρα με τον ιό της εποχικής γρίπης στην Ιταλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών.

Κατά μέσο όρο τα συμπτώματα, λένε οι Ιταλοί γιατροί, διαρκούν πέντε ημέρες, με αρκετά υψηλό πυρετό και, σε κάποιες περιπτώσεις, πόνο στα κόκαλα, πονόλαιμο, μειωμένη όρεξη και καταρροή.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Τζοβάνι Ρέτσα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, κάλεσε τους Ιταλούς να εμβολιαστούν κατά της γρίπης και υπενθύμισε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς κατηγορίες.

Η κορύφωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να καταγραφεί την περίοδο των Χριστουγέννων, με περίπου 250.000 ημερήσια περιστατικά.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση Rai, o Ματέο Μπασέτι, διευθυντής της πτέρυγας μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, τόνισε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε από το 2009 τόσο μεγάλη διάδοση της γρίπης ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου» και ότι «οι μολύνσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αφού βρισκόμαστε ακόμη στην αρχική φάση».

Το ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας καλεί, τέλος, τους πολίτες «να συνεχίσουν να υιοθετούν μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, αρχίζοντας από τη χρήση της μάσκας», έστω κι αν δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα