ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ιταλία: Ακτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στη Φοντάνα ντι Τρέβι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Με αναφορά στις καταστροφές από τις πλημμύρες που πλήττουν στην Ιταλία ακτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στην Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη.

Ακτιβιστές της ομάδας Last Generation (Ultima Generazione), μπήκαν στη δεξαμενή του σιντριβανιού της Φοντάνα Ντι Τρέβιστη Ρώμη και όπως είχαν ήδη κάνει στην πιάτσα Ναβόνα, έριξαν μαύρο νερό χρησιμοποιώντας κάρβουνο.

Οι ακτιβιστές ξετύλιξαν ένα πανό που έγραφε «δεν πληρώνουμε για ορυκτά καύσιμα» και στάθηκαν μέσα στο νερό φωνάζοντας «η χώρα μας πεθαίνει».

Με ιδιαίτερη αναφορά για τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, οι ακτιβιστές έστειλαν το μήνυμά τους, ενώ λίγη ώρα αργότερα η τοπική αστυνομία έφτασε στο σημείο και διέκοψε τη δράση διαμαρτυρίας.

Σχεδόν ταυτόχρονα υπήρξε και άλλη κινητοποίηση στην έκθεση βιβλίου του Τορίνο. Μπροστά από τις εισόδους της έκθεσης, άλλοι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή κάθισαν μέσα σε σχεδίες στην είσοδο, με στόχο επίσης να επιστήσουν την προσοχή στις καταστροφικές πλημμύρες.

Μια ακόμη προσπάθεια ακτιβιστών για το κλίμα από τις ομάδες Extinction Rebellion, Fridays for Future και Scientist Rebellion να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τερματικό σταθμό ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Caselle του Τορίνο ματαιώθηκε σήμερα όταν τους σταμάτησαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή εισιτήρια στο σημείο αναχωρήσεων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα