FeaturedΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ισόβια και επιπλέον 11 χρόνια και 6 μήνες, με χρηματική ποινή 21.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, που αφορούν στην σκηνοθεσία που ακολούθησε των εγκλημάτων του.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση επέβαλαν την ανώτερη ποινή των ισοβίων που προβλέπεται για την ανθρωποκτονία αλλά και κάθειρξη 10 ετών για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας.

Επίσης, επέβαλε 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την κακοποίηση του σκύλου. Ένα έτος φυλάκισης επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το αδίκημα της ψεύδους καταγγελίας και 3 έτη για το πλημμέλημα της ψεύδους κατάθεσης καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Πρόκειται για αδικήματα που αφορούν την συγκάλυψη των εγκλημάτων του.

«Όχι» στα ελαφρυντικά

«Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια σχολίασε η εισαγγελική λειτουργός η οποία ζήτησε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο επιπλέον κάθειρξη 10 ετών για την θανάτωση του σκύλου που είναι η ανώτερη ποινή που προβλέπεται για την κακοποίηση ζώου αλλά και υψηλή χρηματική ποινή. Επίσης, ζήτησε για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.Νωρίτερα, το δικαστήριο αναφέρθηκε στους λόγους που το οδήγησαν στην απόφαση να απορρίψουν τα αιτήματα για χορήγηση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο για το ελαφρυντικό του Προτέρου σύννομου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ομολεμειας του Αρείου Παγου (σς υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Επίσης, έκρινε πως το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ότι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος έπαιζε θέατρο, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επιπλέον ανέφερε πως δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται ο κατηγορούμενος έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

«Σκότωσε την Καρολάιν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» – Ατάραχος άκουσε την απόφαση

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν και εκείνοι ομόφωνα ένοχο τον 33χρονο πιλότο για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, που αφορούν στην σκηνοθεσία που ακολούθησε των εγκλημάτων του.

Οι δικαστές με την απόφασή τους δεν έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι τέλεσε το έγκλημα ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός με μια πρόταση καταπέλτη ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει σημειώνοντας πως δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα του.

«Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει» ήταν η φράση της εισαγγελικής λειτουργού που αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος «είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του».

Ψύχραιμος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για κατασκευασμένη απολογία επισημαίνοντας πως ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε ενώ χαρακτήρισε παιδαριώδη τα επιχειρήματα του.

Για την εισαγγελέα το έγκλημα έγινε «για ασήμαντη αφορμή» από ένα κατηγορούμενο που υπέδειξε κακοποιητική συμπεριφορά ακόμη και απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος.

Το δικαστήριο απέρριψε την επιστάτη να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου. Ο κατηγορούμενος άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου ατάραχος.

«Ιστορική δίκη, η Κάρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα έναντι στη βία κατά των γυναικών»

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορική δίκη αναφέροντας ότι η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών.

Ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας σημείωσε πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες.

«Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης και προσπάθησε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχορραγούσε «η γυναίκα της ζωής του», όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, ανέφερε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν αναμενόμενη».

Η Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης συμπλήρωσε: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured