ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ισχυρές αιχμές “πολεμικής” Μητσοτάκη για Μαρινάκη

Επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον Ant1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρωθυπουργός «φωτογράφισε» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον κατήγγειλε για εκβιασμό.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν ΜΜΕ ή και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπομονεύουν αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα την άλλη, την διαδρομή της χώρας. Οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περί “εγκληματικής οργάνωσης” στην κυβέρνηση

Σε ό,τι αφορά σε δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε πού ήταν η εγκληματική οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο ερυθρόλευκος παράγοντας, όταν η ομάδα κατακτούσε με ευδιάκριτες διαφορές το πρωτάθλημα τα τρία προηγούμενα χρόνια.

«Ο Ολυμπιακός, και είμαι και εγώ Ολυμπιακός, έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα, πού ήταν η εγκληματική οργάνωση; Περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση του συλλόγου αυτή η δήλωση», είπε αρχικά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Αρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα